Wat is een bezonningsstudie

Er zijn veel voorbeelden te bedenken waarbij zon en schaduw een belangrijke rol spelen. Nieuwbouw kan bijvoorbeeld schaduw veroorzaken op de openbare ruimte of tuinen van omwonenden. Sommige functies hebben juist een goede bezonning nodig, zoals tuinen, terassen of speelplekken. Om dit inzichtelijk te maken kan er een bezonningsstudie gemaakt worden.

Een bezonningsstudie, ook wel schaduwstudie genoemd, geeft duidelijkheid in waar de zon en schaduw gedurende het jaar zich zal bevinden. Door een project in 3D te tekenen en de zon virtueel na te bootsen, kan een studie worden gedaan hoe en waar de zon en schaduw zich in de loop van de dag gedurende het hele jaar zich bevindt. Aan de hand van een bezonningsstudie kunnen conclusies worden getrokken voor bijvoorbeeld nieuwbouw- of verbouwprojecten.

Een bezonningsstudie geeft duidelijkheid over zon en schaduw

Als je op internet zoekt naar bedrijven die bezonningsstudies of schaduwstudies aanbieden, zal het opvallen dat ze vrijwel allemaal een bezonningsstudies of schaduwstudies in boekvorm aanbieden. Het maken van een 3D model kost veel tijd, maar het maken van een rapport in boekvorm ook. Veelal worden slechts enkele momenten in het jaar getoond en slechts onder één hoek. Wij bij Schaduwsimulator.nl hebben een totaal nieuwe methode voor het maken van een bezonningsstudie bedacht, waarbij er veel meer te zien is en het minder tijd kost om te maken.

Interactief doorlopen van een 3D model en het maken van een uitgebreide bezonningsstudie

Een bezonningsstudie laten maken

Wij hebben een interactieve schaduwsimulator ontwikkeld om kwalitatief betere en betaalbaardere schaduwstudies op de markt te kunnen brengen. Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van schaduw en bezonning en met onze samenwerkingen en achtergronden in de architectuur en ruimtelijke ordening, kunnen we met recht zeggen dat wij specialist zijn op het gebied van schaduwstudies.

Omdat het ons minder tijd kost om te maken, bieden we het voor scherpe prijzen aan. En voor die aantrekkelijke prijs krijg je ook nog eens veel meer mogelijkheden. Meer schaduwstudie voor minder geld dus. Wil je weten wat het kost om van jouw project een schaduwsimulatie te maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.