De meest complete schaduwstudie van Nederland

Wij bij Schaduwsimulator.nl hebben een totaal nieuwe methode voor het maken van een schaduwstudie bedacht, waarbij er veel meer te zien is en het minder tijd kost om te maken. Daar waar anderen schaduwstudies of bezonningsstudies aanbieden, zal het opvallen dat ze vrijwel allemaal een studie in boekvorm aanbieden. Veelal worden slechts enkele momenten in het jaar getoond vanaf slechts één kant gezien, en dat maakt het niet overzichtelijk. Wij doen dit anders, en hebben een schaduwsimulator ontwikkeld waarin de situatie van alle kanten bekenen kan worden op elk denkbaar moment in het jaar. Daarnaast maken wij de schaduw van de nieuwbouw rood zodat precies te zien is welk deel van de schaduw er bij komt.

Interactief doorlopen van een 3D model en het maken van een uitgebreide schaduwstudie

(interactieve) schaduwstudie

Er zijn veel voorbeelden te bedenken waarbij bezonning en schaduw een belangrijke rol spelen. Nieuwbouw kan bijvoorbeeld schaduw veroorzaken op de openbare ruimte of tuinen van omwonenden. Sommige functies hebben juist een goede bezonning nodig, zoals tuinen, terassen of speelplekken. Om dit inzichtelijk te maken kan er een schaduwstudie gemaakt worden. schaduwstudies worden op verschillende manieren gemaakt, wij hebben de enige interactieve en meest geavanceerde schaduwstudie van Nederland.

interactief bouwwerken veranderen
interactieve schaduwstudie


Een schaduwstudie geeft duidelijkheid in waar de zon en schaduw gedurende het jaar zich zal bevinden. Door een project in 3D te tekenen en de zon virtueel na te bootsen, kan een schaduwstudie worden gedaan naar waar de zon en schaduw zich in de loop van de dag gedurende het hele jaar zich bevindt. Aan de hand van een schaduwstudie kunnen conclusies worden getrokken voor bijvoorbeeld nieuwbouw- of verbouwprojecten.

Wij zijn marktleider in interactieve schaduwstudies

Een schaduwstudie laten maken

Wij hebben een interactieve schaduwsimulator ontwikkeld om kwalitatief betere en betaalbaardere schaduwstudies op de markt te kunnen brengen. Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van schaduw en bezonning en met onze samenwerkingen en achtergronden in de architectuur en ruimtelijke ordening, kunnen we met recht zeggen dat wij specialist zijn op het gebied van schaduwstudies.

Omdat het ons minder tijd kost om te maken, bieden we schaduwstudies voor scherpe prijzen aan. En voor die aantrekkelijke prijs krijg je ook nog eens veel meer mogelijkheden. Meer schaduwstudie voor minder geld dus. Wil je weten wat het kost om van jouw project een schaduwstudie te laten maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Een schaduwstudie geeft duidelijkheid over zon en schaduw

Bekijk onze interactieve schaduwstudie